JANTUNG HATIKU

Alkisah Klinik Pakar,Kelas Penyusuan & dot dot dot

buku pink ummi kini dah ada sticker kuning tu pulak...dah dekat2 nak bersalin ni kena kencing manis le...
kencing manis ni bahaya...kat baby xspeacially...ummi harap tak de pape le jadi ..




hari ni ummi g appoinment klinik pakar kat Hospital Ampang...
temujanji jam 10 pagi...kul 9.30 ummi dah sampai...kuar awal sebab hari ni ummi bawa kancil,selalu ummi naik kapcai ummi je...
memusing ummi cari parking...tu yang malas nak bawa kancil...kalau naik kapcai senang je...
g daftar kat kaunter pendaftaran dulu,pastu baru g klinik pakar genekologi tu,
untuk 1st time tak kene bayar tapi pas ni kene le RM5...
amik no pendaftaran kat klinik genekologi tu...tungguuuuuuu...
pas tu nama ummi pun kene panggil dalam 15 min jugak le...
kene wat urine test dulu,pastu check BP..sm mcm kat KK

tunggu lagi...dalam 30 min ...
tiba2 de sister panggil...sister tu nama dia siti sara kalau tak silap...
rupa2nya dia nak bagi ceramah kelas penyusuan...
syok jugak...dalam 4 orang je 1 sesi...seronok..banyak pengalaman sister ni...
masa dengar tu tak perasan tiba2 mata ummi berair...cara sister tu cerita buat hati ummi sayu...
lagi la tak sabar ummi nak tunggu Along...
tak sabar nak rasa pengalaman tu...
padahal yang sister tu pegang hanyalah model bayi je...
Ya Allah ...berikanlah aku peluang itu...

pas kelas...dalam 10min de staff nurse panggil..
aduh..ngantuk !!!
jumpa doktor...amik keterangan...mcm balai polis pulak...
pas tu tunggu turn nak scan pulak...
lagi 10min...
sampai turn doc pun scan...cek air ketuban ok
baby pun ok...normal
berat baby 2.44
doc kata baby ummi ni panjang mcm ummi...hehe
dah siap jumpa doktor..tunggu untuk amik appoinmnet baru pulak
doc wan alia ni best,rasa dia doc baru kot...

ummi tunggu lagi dlm 10min...
pastu nurse panggil ..amik appoimnent baru...minta time off..ummi pun balik...
pasni ummi kene jumpa doktor seminggu sekali...makin kerap le..sampai le ummi bersalin kan Along...
tu la..masa makan tak ingat..masa mengandung ni kekerapan badan kita lambat nak cerna...tu yang jadi gula berlebihan tu..jadilah kencing manis...tu yang pakar dietician tu bagitau ummi...huhu...
semoga Along sehat ye...ummi rasa bersalah sangat...selagi tak bersalin selagi tu ummi tak rasa senang...
Ya Allah...selamatkanlah bayi di dalam kandungan ku ini...

~~~sampai sini..lain kali jumpa lagi~~~

3 ulasan:

Mia-Ina berkata...

semoga sihat ye ikien.....takut gak dgr psl diabetes tu...yg best belajar cara penyusuan..d great aaa

klik ur nuffnang

azima berkata...

salam.. azimaDIYshop tgh buat giveaway sekarang, jemput join :)

ASHIKIN berkata...

mia,
tq...

azima,
tk dpt le nak ukur bdn sendri...insyallah sy cube..tq ye