JANTUNG HATIKU

PeLuANg BarU - Tidak Akan aku Sia-Siakan(Bahagian 1)

Syukur ke hadrat Ilahi...Peluang yang diberikan kepada aku ini tidak akan aku sia2 kan...Doakan lah ye..korang semoga peluang kita bagi wanita yang telah berkahwin ini akan dapat kita nikmati bila tiba masa dan ketikanya....




Dan kini ..aku bersyukur ....(((bajet blog ni cam de je orang nak baca...hihi..peduli ape asalkan aku baca..hahaha)))






Kali pertama wat urine test bila peod aku mai lambat bulan 8 ...tak silap bulan pose time tu...dengan semangat waja aku pun beli la urine test tu...kat sebuah farmasi..dekat-dekat gak lar dengan rumah aku...RM 8 ...harge dia..dalam hati kate "Mak Oi..mahelnyer...'tapi beli jugaklah....berbekalkan motor capuk aku ....prenggggggggggggg....




....dah sampai umah...


kalau nak cek ..waktu yang paling afdal ni time pagi2...air kumuhan yang paling awal tu...(sopan sikit...)...sebab masa tu hormon mengandung kita paling kuat...
excited tok sah cite ar...


tak sabar nak tunggu pagi...manatau berita baik kot aku dapat bagi untuk Syawal nanti...


Pagi dah..sebelum bersahur...terus g toilet ...cek2...hampeh...tak de rezki lagik kot...tup..tup sok aku peod...erm...frust....col bagitau suami..dia kate takpe belum rezki kita lagi katanya...~~~mood happy datang balik~~~




Kali ke 2 cek time tu...(tak puas hati lagik ni...)peod aku mai lambat gak...orang lain dah kecoh kate aku ngandung..tapi aku buat rilek je...takut frust lagik...


Nak tak nak ..wat urine test lagik...manatau rezki kan...ye la...


Masa ni suami ada kat rumah...cam biasa..bangun pagi...masa ni tak silap aku 10 hb 10...dipendekkan cerita..pun negatif jugak...




Penat korang baca cite ni kan...ok la...ni part kemuncaknyer....


Aku pun dah malas nak cek..sebab sebelum ni pun aku memang ada masalah dengan peod aku...sejak zaman remaja gitu...


Balik Ipoh aku kena demam teruk ...teruk gak la....pakej sekali dengan batuk,selsema,sakit tekak ..pening semualar...


Suami kata nak g klinik tak???aku kate tak payah lar...sok baiklah ni...
sebab aku sakit jarang sakit teruk cam ni....


Bila balik je KL esoknye....tak tahan sangat dah...g ar klinik kat Opis ni....


Lama seh kena tunggu ....ramai pulak yang sakit hari senin ni....


sampai turn aku....alhamdulillah...doktor India....perempuan...tak lar sogan sangat...cite pasal demam ..sakit tekak...doktor pun suh lar amik ubat itu...ni...


Sebelum keluar aku nak kena cakap jugak la pasal peod aku...
"Doktor..saya ada masalah dengan peod saya ni..dah lambat sangat ni...dekat sebulan...saya ada buat urine test 10 hb haritu tapi result -ve..."kataku




"Tak pe lar kita buat sekali lagik ye...."doktor memberi cadangan....




Dalam hati punyalah gundah dan gulana..aku takut frust lagik....cam ne ni???aku perlukan sokongan time ni...suami aku jauh pulak...KAlau aku g klinik semalam ade gak suami temankan...ni aku sorang jek....emmmm..cam ne ni?????










































































~~~~bersambung~~~~~




=)




~~~sampai sini..lain kali jumpa lagi~~~

1 ulasan:

Mia-Ina berkata...

x sbr nk tau smbungannya